مذهبی

۳۰ ایستگاه صلواتی ویژه غدیر در قشم برپا شد

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم گفت: به مناسبت عید سعید غدیر ۳۰ ایستگاه صلواتی و ۲۰ موکب محتوایی و پذیرایی در سطح این شهر و بلوار خلیج فارس سرزمین آب و آفتاب برپا شده است.

به گزارش پایگاه خبری خبرقشم، حجت الاسلام مسلم کریمی  اظهار کرد: امسال با کمک و حمایت دفتر امام جمعه، فرمانداری، سازمان منطقه آزاد، ناحیه مقاومت بسیج سپاه، شهرداری، شورای اسلامی شهر، تبلیغات اسلامی، جمعیت هلال احمر، مرکز انتقال خون، شورای هیات های مذهبی، جهاد کشاورزی، ناوتیپ رزمی ۱۱۲ ذوالفقار نیروی دریایی سپاه (ندسا) در قشم این ایستگاههای صلواتی و موکب های محتوایی و پذیرایی ویژه عید غدیر باشکوه تر از همیشه در این شهرستان مرزی برپا شده است.

وی ادامه داد: ارایه خدمات اجتماعی و انواع مشاوره و پذیرایی از اقدامات و فعالیت‌ های این ایستگاههای صلواتی و موکب های پذیرایی به شمار می‌رود.

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم از بازسازی و بازخوانی واقعه غدیرخم با خطبه خوانی و اجرای برنامه های نمایشی همزمان با این عید سعید از ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه روز جمعه (۱۶ تیر ۱۴۰۲) از امام زاده سید مظفر(ع) به سمت بلوار خلیج فارس در کنار بندر مسافری شهید غلامشاه ذاکری این جزیره خبر داد و گفت: واقعه غدیر خم سند افتخار شیعه است و باید به عنوان عید ولایت هر سال نسبت به سال های گذشته با شکوه تر بازسازی شود.

حجت الاسلام کریمی اضافه کرد: عید غدیر عید امامت و ولایت است و با توجه به آیه شریفه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا به این معنی که امروز با نصبِ علی بن ابی طالب به ولایت، امامت، حکومت و فرمانروایی بر امت دین تان را برای شما کامل، و نعمتم را بر شما تمام کردم، و اسلام را برایتان به عنوان دین پسندیدم» ؛ تکمیل کننده دین مبین اسلام است و بازسازی این واقعه مهم سبب ترویج فرهنگ ولایت‌ مداری در جامعه خواهد شد.

به گفته معاون فرهنگی دفتر امام جمعه شهرستان قشم، بازسازی واقعه غدیر در شهرستان مرزی قشم با هدف پاسخ‌ گویی به شبهات احتمالی نسل جوان و مقابله با جنگ نرم دشمنان انجام می‌ گیرد.

واقعه غدیر که به موضوع امامت امیر مومنان و جانشینی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار می‌آید.

در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ‌ الاکبر (بزرگ‌ترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد (ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است.

روز غدیر خم برترین عیدهای امت من است و آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد، برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به وسیله او هدایت شوند و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برای آنان پسندید.

این جملات مهمی است، منسوب به پیامبر اکرم(ص) که شیخ صدوق در کتاب امالی نقل کرده و روایت صریح و روشن پیامبر خاتم(ص) از وصی و جانشین خود است.

ماجرای عید غدیر خم اشاره به اتفاقی دارد که در آخرین سفر حج رسول الله(ص) رخ داد؛ در سال دهم هجرت، رسول خدا(ص) به حج رفت و احکام آن را به مردم آموزش داد.

به هنگام بازگشت از مکه، در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خدا مردمان را گرد آورد و در آن مجمع سترگ، امام علی(ع) را به عنوان جانشین خود به آنان شناساند و فرمود: «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ» به این معنی که هر که من مولا و فرمانروای اویم علی مولای او است، خدایا دوست بدار آن کس که او را دوست دارد، و دشمن دار آن کس که او را دشمن دارد.

البته جانشینی امام علی(ع) سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان بنی هاشم انجام گرفته بود اما در غدیر باز بر آن تاکید و هم به اطلاع عموم رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا