آخرین خبرهااجتماعی تلنگری به بزرگی زلزله؛

قشم برای کاهش آسیب های زمین‌لرزه آماده نیست

یک کارشناس عمران گفت: یک نگاه اجمالی به بافت فرسوده و محلات قدیمی قشم نیز نشان می‌دهد که بروز حوادث طبیعی یا غیرطبیعی در این محلات، فاجعه انسانی به بار خواهد آورد،

به گزارش پایگاه خبری ساحل قشم به نقل از ایسنا ، مریم خادمی ،کارشناس عمران افزود: بیشتر شهرها و روستاهای کشور ایران در معرض مخاطرات طبیعی نظیر زلزله قرار دارند. معمولاً به‌واسطه وقوع زمین‌لرزه‌های متوسط تا بزرگ، هر ساله خسارات و تلفات قابل‌توجهی به نقاط مختلف کشور وارد می‌شود که شهر قشم نیز از این مسئله مستثنی نیست.

وی با بیان اینکه از چند شب گذشته چند زلزله نسبتاً شدید در قشم رخ‌داده است که این زلزله‌ها هرچند خساراتی نداشته اما ترس و دلهره‌ای در دل قشموندان ایجاد کرده که چندان هم بی‌دلیل نیست، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل ترس و احساس ناامنی می‌تواند فاصله دریایی جزیره با مرکز استان و نبود دسترسی آسان به شهر بندرعباس باشد که  در شرایط بحرانی استفاده‌ از امکانات و تجهیزات امدادی را با مشکل مواجه می‌کند.

خادمی اضافه کرد: از طرفی بروز زلزله و خسارات ناشی از آن در چند سال اخیر نیز ثابت کرده که شهر قشم از نظر لوازم، تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا برای مقابله با حوادث طبیعی، در وضعیت نامطلوبی قرار دارد به‌گونه‌ای که وقوع یک زلزله یا آتش‌سوزی معمولی می‌تواند ویرانی و تلفات جبران‌ناپذیری را به بار بیاورد.

وی با اشاره به اینکه هرساله تعداد زیادی برج و آپارتمان‌های مرتفع مسکونی در قشم ساخته می‌شود که این سؤال مهم را در ذهن به وجود می‌آورد که آیا نظارت مطلوبی بر وجود تجهیزات آتش‌نشانی در این برج‌ها صورت می‌گیرد، اضافه کرد: آیا ساکنین این برج‌ها دسترسی آسانی به خروجی‌های اضطراری در مواقع بروز حوادثی چون  زلزله و آتش‌سوزی دارند؛ اگر زمانی نیاز به استفاده از بالگردهای امداد و نجات باشد، آیا این برج‌ها و آپارتمان‌ها مکانی برای فرود بالگرد دارند؟

این کارشناس عمران ادامه داد: اگر جواب این سؤالات مثبت است که باید شهروندان از وجود آن‌ها باخبر شوند و اگر جواب منفی است باید مسئولین مربوطه هرچه زودتر فکری به حال این معضل کرده و سلامت ساکنین جزیره را تأمین و تضمین کنند.

وی با بیان اینکه یک نگاه اجمالی به بافت فرسوده و محلات قدیمی قشم نیز نشان می‌دهد که بروز حوادث طبیعی یا غیرطبیعی در این محلات، فاجعه انسانی به بار خواهد آورد، خاطرنشان کرد: تراکم بالا و کوچه‌های باریک، دو مشکل بزرگ این محلات است که میزان امدادرسانی و دسترسی به تجهیزات امداد و نجات را تقریباً صفر کرده است. آب‌گرفتگی و خسارت به بسیاری از منازل این محلات در پی بارندگی‌های بهار امسال، شاهدی بر همین ادعاست.

خادمی بیان کرد: همچنین در این محلات خانه‌های یک طبقه زیادی وجود دارد که به‌صورت غیرمجاز اقدام به ساخت طبقات بالایی به‌دوراز استانداردها کرده و حالا در معرض خطر بیشتری قرار دارند و باید ایمن‌سازی آن‌ها باید فکری کرد.

وی در پایان عنوان کرد: با همه این تفاسیر به نظر می‌رسد جزیره عجایب هفتگانه، در مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی، توان مقابله و مدیریت کمی داشته باشد و این وضعیت برای بزرگ‌ترین جزیره خاورمیانه مناسب و درخور نیست و می‌طلبد مسئولین بیش‌ازپیش چاره‌اندیشی و اقدام اساسی کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا