آخرین خبرهااخبار مهماقتصادیگزارش

رضایت سرمایه‌گذاران بهترین شیوه جذب سرمایه‌های جدید است

مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم گفت: تعامل ارکان دولت و جلب رضایت سرمایه‌گذاران مستقر در جزیره بهترین شیوه جذب سرمایه‌های جدید است.

به گزارش پایگاه خبری ساحل قشم، مهندس وحید نوعی آقایی در نشست با اصحاب رسانه قشم اظهار داشت: سرمایه‌گذارن بخشی خصوصی رقیب دولت نیستند و نباید چنین دیدی نسبت به سرمایه‌گذار وجود داشته باشد.
وی افزود: دولت به طرق مختلفی می‌تواند با سرمایه‌گذاران تعامل و همکاری داشته باشد و بدیهی است برای کارشکنی نیز شیوه‌های مختلفی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه انرژی گستر قشم تصریح کرد: تعامل مسوولان و جلب رضایت سرمایه‌گذاران مستقر در جزیره قشم بهترین شیوه جذب سرمایه‌های جدید و ورود سرمایه‌گذاران به این جزیره است.
نوعی‌آقایی ادامه داد: برخورد با سرمایه‌گذار باید به گونه‌ای باشد که مشوق و جاذب سایر سرمایه‌گذاران برای ورود به منطقه باشند نه اینکه توصیه‌ای غیر داشته باشند.
نیروگاه سیگل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی قشم چه ویژگی‌هایی دارد؟
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم در این خصوص اظهار داشت: نیروگاه قشم از ۲ واحد ۱۷۰ مگاواتی تولید شده با توان متخصصان داخلی و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی با مجموع ظرفیت ۵۰۰ مگاوات تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه این نیروگاه همچنین دارای ۲ واحد آب شیرین کن با ظرفیت تولید هشت هزار مترمکعب آب در روز است، افزود: ۶۰ درصد از سرمایه نیروگاه به شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر و ۴۰ درصد آن به گروه مپنا تعلق دارد.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم تصریح کرد: راندمان نیروگاه برای تولید برق حدود ۵۰ درصد است که با در نظر گرفتن آب شیرین کن، راندمان موثر الکتریکی آن به ۵۴ درصد می‌رسد و نیروگاه قشم بالاترین راندمان نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده است.
نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق قشم و چالش‌های پیش رو
آقایی ادامه داد: ۲۶ تیرماه واحد اول این نیروگاه وارد مدار شد و واحد دوم آن نیز امروز هشتم آبانماه در حالی وارد مدار شد که ۲۸ شهریورماه برای اتصال به شبکه آماده بود اما به دلیل مشکلات تامین گاز متوقف ماند.
وی با بیان اینکه فعالیت نیروگاه با ظرفیت کامل نیازمند ۱۰۰ هزار مترمکعب گاز طبیعی در ساعت است، اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵ که سرمایه‌گذاران تصمیم به احداث نیروگاه در قشم گرفتند دولت برای تامین حجم گاز مورد نیاز قول مساعد داد.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم گفت: مقرر شد شرکت گاز از طریق احداث خط ۳۰ اینچ گاز مورد نیاز نیروگاه را تامین کند که متاسفانه نیروگاه احداث شد اما خط انتقال وعده داده شده تا کنون راه‌اندازی نشده است.
آقایی عنوان کرد: در حال حاضر قول تامین تنها ۵۰ هزار مترمکعب گاز در ساعت داده شده به این معنا که نمی‌‎توان از تمام ظرفیت نیروگاه استفاده کرد.
وی ادامه داد: معتقدیم دولت به گونه‌های مختلفی می‌تواند با سرمایه‌گذاران تعامل کند و یکی از خواسته‌های ما از مجموعه دولت، همکاری در زمینه تامین گاز مورد نیاز است.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم با تاکید بر لزوم همدلی و همراهی دولت با سرمایه‌گذاران، بیان کرد: زیرمجموعه‌های وزارت نیرو بویژه در حوزه تحویل‌گیری پُست‌های برق می‌توانند بیش از پیش کمک کار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی قشم باشند.
آقایی اظهار داشت: پستی که در نیروگاه سیکل ترکیبی جزیره قشم احداث شده تنها پست GIS جزیره است که برای تحقق این مهم سرمایه‌گذاران ۶.۵ میلیون یورو بیشتر هزینه کرده‌اند.
وی ادامه داد: هم اینک پستی با ۱۸ میلیون یورو ساخته شده اما وزارت نیرو آن را از پیمانکار تحویل نمی‌گیرد و این مسئله به معضلی جدی تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم افزود: این پست در سخت‌ترین و پیچیده‌ترین شرایط اقتصادی با تامین تجهیزات از خارج کشور، بدون حضور ناظر خارجی با موافقت وزارت نیرو در مدت زمان ۶۲ روز احداث شد.
آقایی افزود: احداث چنین پست‌هایی در شرایط عادی و در مدت زمان استاندارد ۱۵۰ روز طول می‌کشد اما متخصصان غیور ایرانی با کار جهادی آن را ۸۸ روز زودتر آماده کرده تا به پیک مصرف برق تابستان برسد.
وی با بیان اینکه پست در ۲ مرداد برق‌دار شده اما هنوز تحویل گرفته نشده است، تصریح کرد: دلیلی که برای عدم تحویل‌گیری پست عنوان می‌شود این است که شرکت سازنده چینی از استاندارهای کشور خودش استفاده کرده است.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم خاطرنشان کرد: ما در شرایط تحریم با تایید وزارت نیرو خرید تجهیزات از کشور چین را انجام داده‌ایم و بدیهی است که چین استانداردهای خود را دارد.
آقایی گفت: این مسئله در حالی رخ داده که ۲۲ پست از شرکت سازنده تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی قشم در کشور وجود دارند.
وی گفت: زمانی که خود دولت این پست‌ها را در اقصی نقاط کشور راه اندازی کرده و دارد از آن استفاده می‌کند انتظار است با بخش خصوصی نیز مهربان باشد.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم عنوان کرد: برخورد با سرمایه‌گذار باید به گونه‌ای باشد که مشوق و جاذب سایر سرمایه‌گذاران برای ورود به منطقه باشند.
آقایی ابراز داشت: مسئله دیگر آن است که ۲۰۳ میلیون یورو از ۳۰۸ میلیون یورو سرمایه مورد نیاز طرح به صورت تسهیلات است و باقی آن باید توسط سرمایه‌گذار تامین شود اما متاسفانه در بخش بخار نیروگاه برای تامین اعتبار از سوی بانک مرکزی به دلیل کاهش نقدینگی کشور با مشکل مواجه شده‌ایم.
وی گفت: از ۲۰۳ میلیون یورو اعتبار حدود ۱۱۰ میلیون آن تائید و حدود ۷۰ میلیون یورو از آن پرداخت شده که انتظار است با توجه به در حال اجرا بودن این پروژه در اولویت پرداخت قرار بگیرد و نیاز مالی پروژه تامین شود.
مدیرعامل شرکت انرژی گستر قشم تصریح کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با توجه به تغییرات ارز، قیمت فروش برق و محدودیت‌های گاز و بعضا شبکه برق، عملا سودی ندارد و در پی تامین هزینه‌ها برای جلوگیری از توقف پروژه و به اتمام رساندن آن هستیم.
آقایی خاطرنشان کرد: توقف این پروژه نه تنها به سرمایه‌گذاران طرح، بلکه برای مردم و کشور نیز زیان‌بار خواهد بود.
وی گفت: سازمان منطقه آزاد قشم و بسیاری دیگر از ارکان دولت در تحقق این پروژه با سرمایه‌گذاران تعامل و همکاری شایسته تجلیل داشته‌اند و زمینه لازم برای تقویت همکاری‌ها برای پیشبرد طرح وجود دارد که باید از آن استفاده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا