۴۰ تُن قارچ خوراکی در قشم تولید شد
به گزارش پایگاه خبری خبرقشم، مالک یزدان پناه روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از کارگاه تولید قارچ دکمه ای روستای سهیلی جزیره قشم افزود: این واحد صنعتی پرورش قارچ خوراکی از نوع دکمه ای در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی راه اندازی شده که در آن فرصت شغلی برای پنج نفر فراهم شده است.
وی ادامه داد: حدود ۸۰ درصد از تولید قارچ این شهرستان مازاد بر مصرف است که به شهر بندرعباس ارسال می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم توضیح داد: پرورش و تولید قارچ در این شهرستان مرزی از اول شهریور ۱۴۰۱ در ۶ سالن پرورش این واحد صنعتی در سه دوره زمانی آغاز شده که در اردیبهشت ماه سال جاری برداشت آن به پایان رسیده است.
یزدان پناه اضافه کرد: ظرفیت اصلی این واحد صنعتی پرورش قارچ خوراکی ۴۰۰ تُن قارچ در سال به صورت صنعتی است که در حال حاضر همزمان با ساخت و ساز و تکمیل طرح تولید قارچ را نیز انجام می دهد.
وی گفت: این پروژه، یکی از طرح های بزرگ تولید محصولات کشاورزی در استان هرمزگان به شمار می آید که امید است در سال های آینده زمینه اشتغال را برای حدود ۵۰ نفر از جوانان منطقه فراهم کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم با اشاره به اینکه امکان پرورش قارچ با مجوز مشاغل خانگی و در سطح کوچک نیز در این جزیره وجود دارد گفت: کسب و کارهای خانگی با ایجاد اشتغال، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده مقرون به صرفه بوده و از نظر اقتصادی کمک قابل توجهی به درآمد خانواده می کند.
وی در ارتباط با فواید این محصول خوراکی افزود: قارچ سرشار از پروتئین است و مصرف آن باعث تنظیم کلسترول خون، افزایش فعالیت مغز، تقویت معده در هضم غذا و تسهیل در جذب مواد غذایی در بدن می شود.
پزدان پناه اظهار کرد: قارچ خوراکی غنی از ویتامین دی بوده و با مصرف آن از پوکی استخوان جلوگیری می شود، همچنین قارچ حاوی مقادیر زیادی سلنیوم، اسید اوریک، اسید پانتوتنیک، کلسیم، آهن، فسفر و ویتامین های آ، بی، سی، دی و ای است.
وی گفت: قارچ دکمه ای در آشپزخانه های خانگی و رستوران و خوراک زودپز (فست فود) بیشترین مصرف را دارد.