تراز تجاری منطقه آزاد قشم برای نخستین بار مثبت شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: برای نخستین بار در طول تاریخ ۳۰ ساله مناطق آزاد، تراز تجاری منطقه آزاد قشم مثبت شده که این موضوع یک عملکرد درخشان و نوید بخش روزهای بسیار خوب حرکت رو به رشد تولید، صادرات و رونق اقتصادی در جزیره است.
به گزارش پایگاه خبرقشم به نقل از ایرنا، افشار فتح الهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، در پاسخ به این سوال که عملکرد یک ساله سازمان منطقه آزاد قشم در حوزه های اقتصادی چیست، اظهار داشت: رونق تولید و بهبود وضعیت تجارت خارجی و افزایش صادرات یکی از برنامه های اولویت دار این سازمان در یک سال اخیر بوده است.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی خوب صورت گرفته و در نظر گرفتن مشوق های متنوع برای صادرات محصولات تولید شده در منطقه آزاد قشم به بازارهای سایر کشورها، در طول یک سال گذشته شاهد بوده ایم که تراز تجاری (بیش از ۵۲ میلیون دلار) این منطقه برای نخستین بار در تاریخ منطقه آزاد قشم مثبت شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: براساس آمار گمرک این سازمان در طول شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۹۷ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۶۵۲ دلار صادرات از محل تولید به خارج از کشور انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵۰ درصد رشد را نشان می دهد.
فتح الهی اضافه کرد: همچنین از ابتدای سال جاری ۱۸۳ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۵۱۸ دلار صادرات از محل تولید به داخل کشور و ۱۰ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۲۵۵ دلار نیز صادرات مجدد در منطقه آزاد قشم صورت گرفته که نسبت به سال قبل به ترتیب ۶۹۰ درصد و هزار و ۱۳۷ درصد رشد داشته است.
وی گفت: از طرف دیگر میزان واردات به منطقه آزاد قشم از ابتدای سال جاری ۷۲ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۹۶۲ دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در طول یک سال گذشته ۱۰۶ مورد کارت بازرگانی صادر و ۴۴۲ مورد کارت بازرگانی تمدید شده است.
وی اعلام کرد: در مدت یادشده ۲۲۹ واحد صنعتی و تولیدی در منطقه آزاد قشم فعال، ۳۸ مورد پروانه واحدهای تولیدی صادر و ارزش تولیدات صنعتی به ۷۷۱ میلیون دلار( ۵۷ هزار و ۹۴۲ میلیارد ریال) رسیده است.
فتح الهی اظهار داشت: بررسی گزارش های حوزه شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم نیز نشان می دهد که از ابتدای سال جاری حدود هزار و ۵۰۰ تُن میگو در کراپ اول و ۶۰۰ تُن ماهی از قفس های پرورش ماهی در قشم تولید شده است.
وی گفت: همچنین در حوزه نفت و انرژی در یک سال گذشته با صدور و تمدید ۲۲ مورد مجوز نفتی و پالایشگاهی در منطقه آزاد قشم برای هزار و ۱۱۶ نفر اشتغال ایجاد شده و ۲۲ هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال نیز تولید صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت رسانی به کشتی های عبوری از آبراهه بین المللی و پارک های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.