تریاک و حشیش مخدرهای پُر مصرف قشم
هرچند مخدرهای سنتی خطر کمتری در مقایسه با انواع صنعتی آن دارند، اما تریاک و حشیش هم به عنوان پُر مصرفترین مخدرهای قشم، نقش مهمی در سست کردن کانون خانوادهها دارند.
به گزارش پایگاه خبری ساحل قشم به نقل از تسنیم از قشم ، در حقیقت مبارزه با اعتیاد به عزم جدی نهادهای مختلف نیاز دارد تا با یک اقدام مدیریت شده دقیق، ضمن نجات بیماران اعتیادی، زمینه ارتقای سلامت جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان را در برابر این افیون خانماسوز مصون کرد.
در بحث مبارزه با پدیده شوم اعتیاد باید از فرآیندی که در آن نهادهای مهم و تاثیرگذار همچون آموزش و پرورش، دانشگاهها، هنرمندان، علما، تریبونهای نمازجمعه، اصناف، ورزشکاران، متولیان فرهنگ عمومی، و نیروهای بسبج و انتظامی برای نجات جان بیماران این معضل اجتماعی استفاده کرد.
* خدمات سرپایی به 750 معتاد در قشم
اسماعیل کیانی ، با اشاره به ارائه خدمات بهزیستی به معتادان در مراکز سرپایی یا کلینیکهای متادون درمانی این جزیره که با مشارکت شبکه بهداشت و درمان انجام میشود، اظهار داشت: سال گذشته در چهار کلینیک متادون درمانی این جزیره به 750 بیمار خدمات سرپایی ارائه شد.
وی گفت: سال گذشته در دو مرکز اقامتی میان مدت یا (کمپ ترک اعتیاد) در شهر قشم و تولا هم 594 فرد معتاد پذیرش شدند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان قشم با تاکید بر اینکه تریاک و حشیش پُرمصرفترین مخدرهای این جزیره محسوب میشوند، افزود: با توجه به سهل الوصول بودن اینگونه مواد مخدر و حتی مخدرهای صنعتی، خوشبختانه سهم بانوان قشمی در مساله اعتیاد بسیار اندک است به طوری که سال گذشته تنها به هفت بانو در مراکز درمان اعتیاد قشم خدمات داده شد.
به طور حتم نمیتوان دسیسه کشورهای خارجی برای اعتیاد جوانان ایرانی از جمله جوانان شهرستان قشم به انواع مخدرهای صنعتی را نادیده گرفت و متاسفانه تولید مواد صنعتی به شکلهای مختلف با بسته بندیهای شکیل در قالب قرص، آدامس، شکلات و … خطر بزرگی بر سر راه جوانان و نوجوانان است که خانوادهها باید با دقت بیشتر و دوستی با فرزندان خود، آنان را از افتادن در دام اینگونه خطرات آگاه کنند.
* پرداخت وام 500 میلیون ریالی اشتغال به بهبود یافتگان اعتیاد در قشم
کیانی با اشاره به اختصاص 35 درصد کل تسهیلات اشتغال این اداره به ایجاد کسب و کار بیماران بهبود یافته از اعتیاد در قشم، گفت: سال گذشته به 45 تن از افرادی که دوران ترک اعتیاد را در کمپهای این جزیره با موفقیت پشت سر گذاشتند و با شرکت در دورههای آموزشی مرکز فنی و حرفهای قشم موفق به کسب مدرک فنی شدند، تا سقف 500 میلیون ریال تسهیلات اشتغال پرداخت شد.
به گفته وی، اداره بهزیستی قشم در بحث پیشگیری هم دورههای آموزشی را همه ساله برگزار میکند و سال گذشته برای نخستین بار در چهار محله روستایی جزیره طرح خانواده محور “پازک” یا پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان با مشارکت سه سمن همکار بهزیستی برای 225 خانواده روستایی اجرا شد.
کیانی گفت: در مباحث پیشگیری از اعتیاد، همه دستگاههای عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان قشم با محوریت فرمانداری باید برای ارتقای سلامت جامعه در برابر مواد مخدر، نقش آفرینی کنند.
تبلیغ استفاده از مواد مخدر برای افزایش هوش و استعداد دانش آموزان و بیدار ماندن آنان برای مطالعه دروس در شبکههای اجتماعی معاند هم از ترفندهای ضربه زدن به توانایی دانشآموزان ایرانی است که خانوادهها باید فرزندانشان را نسبت به خطر اینگونه تبلیغات آگاه نمایند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان قشم در این زمینه میگوید: استفاده از مواد مخدر روان گردان در زمان امتحانات با تبلیغ پیشگیری از خواب و بالا بردن توان یادگیری دانشآموزان نه تنها موجب ارتقای سطح آگاهی آنان نمیشود، بلکه آیندهسازان کشور را در ورطه هلاکت بار اعتیاد گرفتار میکند.
*خیران با نگاه مثبت به بیماران اعتیاد نقش آفرینی کنند
وی یادآور شد: سال گذشته برای درمان هر فرد معتاد در کمپهای قشم و درگهان برای یک دوره 30 روزه، هفت میلیون ریال هزینه شده است و امیدواریم خیران و نیکوکاران با نگاه مثبت به اهمیت نجات بیماران اعتیادی، در زمینه کمک به هزینه درمان این بیماران نقش آفرینی کنند.
کیانی در پایان اعلام کرد: خط ملی اعتیاد به شماره 09628 همه روزه از ساعت 8 صبح تا 20 بعدازظهر پاسخگوی سئوالات مردم در زمینه مسائل اعتیادی و خط 1480 هم به عنوان صدای مشاور آماده ارائه مشاوره به مردم میباشد.
برای مبارزه با معضل اعتیاد باید با افزایش آگاهی اجتماعی و اعتماد اجتماعی و استفاده از مردم به عنوان سرمایههای اجتماعی در کنار نیروهای بسیج و انتظامی، اقدام قاطع برای شناسایی، تعقیب و انهدام شبکههای قاچاق مشروبات الکلی و قاچاق مواد مخدر را با هدف سلامت جامعه انجام داد.