لزوم اجرای پایش آنلاین دورهای صنایع قشم
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صنایع فعال قشم از جمله شرکت سیمان ملزم به انجام دو نوع پایش آنلاین و دورهای با هدف بررسی درجه آلایندگی از سوی آزمایشگاههای معتمد سازمان محیط زیست و ارائه گزارش آن به سازمان حفاظت از محیط زیست هستند.
به گزارش پایگاه خبری خبرقشم، سید محمد هاشم داخته در نشست با اصحاب رسانه قشم در سالن مرکز بینالمللی رشد، اعلام کرد: شرکت سیمان از صنایعی است که پیش از آغاز فعالیت مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، مجوز فعالیت دریافت و کار خود را شروع کرده اما برنامههای پایش محیط زیست این شرکت همانند دیگر صنایع بزرگ به صورت مستمر در حال اجرا است.
وی ادامه داد: تغییر معیارهای تعیین سطح آلایندگی واحدهای تولیدی صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده در کارگروهی از سوی هیات وزیران، تصویب شد که عدد مربوط به آلایندگیها بسته به نوع صنعت نسبت به سالهای قبل، بالاتر هم رفته است.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر اینکه مدیریت آلودگی یک صنعت با توجه به میزان سرمایهگذاری، اشتغال و چرخه اقتصادی که در جامعه با خود به همراه دارد، نیازمند یک برنامه طولانی مدت و مستمر پایشی است، افزود: در این زمینه با شرکت سیمان قشم جلسات متعددی داشتیم و روند پایشها در حال انجام است.
وی ادامه داد: با توجه به اينكه فيلترهاي نصبشده در دودكش كارخانه، الكتروفيلترهايي هستند كه از طريق جريان الكتريكي در مدار قرار ميگيرند، عامل اصلي چگونگی عملكرد خروجي گرد و غبار از دودكش كارخانه سیمان قشم، نوسانات برق و محدوديتهاي تامين انرژي شامل محدوديت مصرف انرژي الكتريكي در فصول گرم و محدوديت مصرف گاز در فصول سرد میباشد.
به گفته داخته، قطعی برق شرکت سیمان قشم باعث از کار افتادن الکتروفیلترهای این کارخانه میشود و انتظار داریم با برداشته شدن محدودیت تامین برق در این شهرستان، مشکل این شرکت و بقیه صنایع به ویژه در فصل تابستان حل شود.
او بیان داشت: سازمان منطقه آزاد قشم سال 1390 با ایجاد شورای عالی ارزیابی با حضور 10 تن از بزرگان محیط زیست کشور موفق شد اقدامات مربوط به مجوز طرحهای بزرگ صنعتی در این شورا را پس از تحلیل و بررسی و انجام اصلاحات لازم، صادر کن.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صدور مجوز پروژههای بزرگ تا پیش از سال 1390 تنها از سوی سازمان محیط زیست کشور امکانپذیر بود.
وی با تاکید بر روند مستمر پایش آلایندههای صنعتی، از تلاش 10 ساله شرکت ذوب و روی قشم برای حل این مشکل یاد کرد و گفت: در اوایل دهه 80 این شرکت بار آلایندگی بالایی داشت، اما تعطیلی آن به دلیل بیکار شدن نیروها بهویژه فعالان جامعه محلی، عواقب اجتماعی به مراتب سنگینتری به همراه داشت که در نهایت تصمیم بر اجرای برنامههای نظارتی 5 ساله برای ارتقاء استانداردهای محیط زیستی به منظور کاهش آلایندگیهای این شرکت گرفته شد.
داخته ادامه داد: در حال حاضر این شرکت با راهاندازی سیستم تصفیه فاضلاب، فضای سبز مناسب و استفاده از فیلترهای تصفیه، موفق عمل کرده است.