جشنواره غذا در قشم برگزار شد
جشنواره غذا به مناسبت بزرگداشت روز جهانی غذا، دوشنبه شب به همت مدیریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد در موزه بازار قلعه شهر قشم با شعار «غذا زبان مشترک تمام ملّت هاست» برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری خبرقشم، این جشنواره با هدف توسعه، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ استفاده از غذاهای محلی سالم در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس برگزار شد.
در این جشنواره غذاها و خوراکی هایی از جمله دوپیازه میگو، قلیه میگو، ته انداز میگو، پلو میگو، میگو پُفکی، کتلت میگو، میگو آب پز، میگو برشته، حواری میگو (استامبلی)، مُفَلَک، قلیه ماهی، هوادازَردی، کباب ماهی، ماهی کباب خُشکه، ماهی کباب تَره، ماهی شکم پُر، ماهی برشته، ماهی هوسُباری(کباب با تمر)، کتلت ماهی، پودنی، حَواری ماهی (پلو ماهی)، کُلُمبا، مُطَبّقُ، مُراگیه، کَچُمبَر، برنج دیشُو (شیره) که مردم سرزمین آب و آفتاب در پخت آن مهارت دارند در معرض نمایش قرار گرفته است و بازدید کنندگان می توانند با انواع غذاهای محلی آشنا شوند.
بریانی، هارد و هو (آرد و آب)، جُلاب (کاچی)، چینگال، رنگینه، مَحموسه، بُن تُو، عَسیَده، تَن مَنجَلی، خَبیسه، تَن تَنی، حلوای پندال(سیب زمینی شیرین)، رولت خرما، سمبوسه، نان تُموشی، نان ریخته، نان تخم مرغی، نان سَتَپوری، پیشو با شیر، اَرَروت(کستر پودر)، پیشو، نُن گُروس، خَمفروش، حلوا تخم مرغ، دسر مخلوط، دسر میوه و نخود باقلا از دیگر غذاهای به نمایش در آمده در این جشنواره غذا بود.
شانزدهم اکتبر برابر با ۲۴ مهر ماه با هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰ میلادی، روز جهانی غذا نام گرفته است.
روز جهانی غذا، هنگامه ای است که ضرورت آگاهی بخشی درباره مصرف بهینه و مناسب مواد غذایی را به همگان یادآوری می کند تا ساکنان این کُره خاکی در اتحادی بین المللی برای دستیابی به این هدف مهم دست به دست هم دهند و تغذیه سالم را در سفره های خود بگنجانند.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) امروز و همزمان با روز جهانی غذا، آب را محور نامگذاری این روز قرار داد و شعار آن را «آب غذاست، آب زندگی است، هیچکس را محروم نکنید» اعلام کرد.