اجرای ۳۱۰ طرح عمرانی و خدماتی در مناطق آزاد با جدیت پیگیری شود / آغاز بهره برداری رسمی از درگاه خدماتی و رونمایی از کتاب ۳۱۰ پروژه در مناطق آزاد تا ۱۴۰۰
جلسه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صبح امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری ساحل قشم به نقل از فرینا، دکتر اسحاق جهانگیری با تأکید بر اینکه مناطق آزاد با هدف تبدیل شدن به کانون های مهم سرمایه گذاری، تولید و اشتغال در کشور ایجاد شده است، از روند توسعه و فعالیت های عمرانی انجام شده در این مناطق ابراز خرسندی کرد و گفت: برنامه تهیه شده از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد برای اجرای ۳۱۰ طرح عمرانی و خدماتی تا سال ۱۴۰۰ باید با جدیت پیگیری شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به حجم سرمایه گذاری ۶۲ هزار میلیاردتومانی برای پیشبرد این طرح ها ظرف امسال و سال آینده تصریح کرد: بهره برداری از این طرح ها موجب افزایش تولید و اشتغال و در اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود.
دکتر جهانگیری ادامه داد: همه دستگاه ها باید کمک کنند تا طبق برنامه ریزی های انجام شده این طرح ها اجرایی شود و دبیرخانه شورا در جلسات آتی شورای عالی مناطق آزاد گزارشی از میزان پیشرفت فیزیکی و زمان بندی اجرای طرح ها ارائهکند.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر همت مضاعف همه مسئولان و مردم به منظور ایجاد جهش در تولید و اشتغال در سال جاری گفت: واحدهای آسیب دیده از کرونا در مناطق آزاد نیز می توانند از تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی دولت استفادهکنند.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه برای دریافت این تسهیلات شرایط آسانی از سوی دولت در نظر گرفته شده است، اظهار امیدواری کرد: تا پایان خردادماه همه واحدهای آسیب دیده از بحران کرونا بتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
معاون اول رییس جمهور تأکید کرد: هدف دولت از پرداخت تسهیلات با نرخ سود پایین حفظ اشتغال در کشور است و کسب و کارهایی نظیر هتل ها، رستوران ها و بخش های مرتبط با گردشگری که در مناطق آزاد فعال هستند به سرعت با ثبت اطلاعات خود در سامانه ذی ربط از تسهیلات بهره مند شوند.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به ایجاد پنجره واحد خدمات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: این پنجره واحد باید فعالیت را برای سرمایه گذاران، صادرکنندگان و وارد کنندگان آسان کند و دبیرخانه منطقه آزاد می تواند از تجربه وزارت امور اقتصاد و دارایی در راه اندازی پنجره واحد تجارت استفاده کند.
پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور، مرتضی بانک مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در گزارشی از برنامه های رونق تولید در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی به میزان سرمایه گذاری و حضور گسترده بخش خصوصی و نیز تفکیک برترین پروژه های در حال احداث اشاره کرد و گفت: ۳۱۰ پروژه در حوزه های تجاری، صنعتی، کشاورزی و گردشگری تاسال ۱۴۰۰ در این مناطق به بهره برداری می رسد که موجب اشتغالزایی برای بیش از ۶۶ هزار نفر خواهد شد.
مرتضی بانک با تأکید بر نگاه به تولید، تقویت زیرساخت ها و افزایش صادرات در برنامه های دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، از جذب ۳۲۵ میلیون یورو سرمایه خارجی برای پیشبرد این طرح ها خبر داد و گفت: در هفت سال گذشته تراز تجاری مناطق آزاد مثبت بوده و شش میلیارد دلار صادرات غیرنفتی به کشورهای خارجی داشته ایم.
وی به عملکرد مناطق آزاد در پیشبرد برنامه های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در دانش بنیان کردن فعالیت ها ۱۹۱ درصد، جذب سرمایه گذاری خارجی ۱۰۲ درصد، توسعه تولیدات ۱۰۶ درصد و توسعه صادرات ۹۶ درصد اهداف مشخص شده محقق شده است.
در این جلسه که وزرای امور اقتصاد و دارایی، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور داشتند از پنجره واحد خدمات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رونمایی شد. این پنجره واحد با هدف توسعه دولت الکترونیک از طریق شفافیت عملکرد، سهولت دسترسی به خدمات، یکپارچگی فریندهای کاری و بهبود کیفیت ارائه خدمات تحقق یافته است.
در این جلسه همچنین نصاب معاملات سازمان های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی، اصلاح محدود طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد همدان، طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی زرندیه، طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم و طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی مهران به تصویب اعضاء رسید.
همچنین انتصاب حسابرس و بازرس قانونی سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی چابهار، طرح تملک دارایی های سرمایه ای منطقه آزاد قشم و اصلاح شیوه نامه محاسبه و دریافت عوارض شهری در مناطق آزاد به تصویب رسید.