بازگرداندن اقتصاد به مسیر توسعه پایدار
چشم انداز اقتصاد جهانی و خاورمیانه در پساکرونا و اثرات این ویروس در اقتصاد کشورهای عمدتا وابسته به فروش نفت و گاز توسط دکتر فرهاد تقی زاده حصاری دانشیار اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه توکای ژاپن به مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ارائه شد.
به گزارش پایگاه خبری ساحل قشم به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد قشم حمیدرضا مومنی در سومین نشست هماهنگی اقدامات سازمان منطقه آزاد قشم در دوران پساکرونا گفت: با وجود اثرات منفی شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهان طبق گزارش های رسمی میزان آلایندگی و آلودگی مظاهر اصلی محیط زیست از جمله هوای شهرهای بزرگ، آب دریاها، رودخانه ها و جنگل ها نه تنها در کشورمان بلکه در کل دنیا بعد از شیوع این ویروس به شدت کاهش یافته که بخش عمده آن بخاطر کاهش شدید ترددها و سفرهای غیرضروری داخل و برون شهری بوده است.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مدیریت کروناویروس را در هر کشور معیاری قوی برای سنجش کارآمدی هر نظام سیاسی در دنیا خواند و گفت: کشورهایی نظیر کره جنوبی، سنگاپور و آلمان در مهار ویروس کرونا خوب عمل کرده اند.
وی از کروناویروس به عنوان پدیده ای جدید در کنار پدیده هایی مانند جنگ، تورم، کاهش رشد اقتصادی و نظایر آنها نام برد و گفت: آمادگی برای مقابله با آن به یک ضرورت برای همه کشورها تبدیل شده است.
براساس این گزارش دکتر فرهاد تقی زاده حصاری دانشیار اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه توکای ژاپن سخنران دیگر این نشست بود که از طریق ویدیو کنفرانس با ارائه گزارشی با عنوان چشم انداز اقتصاد جهانی و خاورمیانه در پساکرونا به اثرات کرونا در اقتصاد کشورهای عمدتا وابسته به فروش نفت و گاز اشاره کرد و گفت: کاهش تقاضای نفت و بی اعتمادی به بازار نفت و کاهش سرمایه گذاری از جمله پیامدهای شوک نفتی ناشی از کرونا بود.
وی آسیب دیدن بازارهای بزرگ بورس دنیا را نیز از دیگر آثار کرونا خواند و گفت: در ایران برخلاف دنیا بازار بورس به دلیل افزایش حجم نقدینگی وضعیت مناسبی پیدا کرده است.
دکتر تقی زاده علت افزایش ۷۷درصدی شاخص بورس ایران را در کنار افزایش 170درصدی و ۴۵ درصدی این شاخص به ترتیب در ونزوئلا و زیمبابوه در دوران کرونا به علت وابسته نبودن بورس این کشورها به بورس بین المللی دانست.
وی با پیش بینی ورود اقتصاد کشورهای منطقه به چرخه رکود به دلیل شرایط کرونا به اقدامات این کشورها برای حفظ سلامتی مردم، کاستن ازضررهای اقتصادی، تامین بسته های بهداشتی و ارائه تسهیلات بانکی اشاره کرد.
این استاد دانشگاه کاهش ۲۲۶میلیارد دلاری صادرات نفت کشورهای منطقه و انباشت بدهی بخش خصوصی و دولتی را در این کشورها از پیامدهای شیوع ویروس کرونا خواند و اولویت حفظ سلامتی مردم، تخصیص بودجه لازم برای محافظت از موتورهای اقتصادی کشورها، کمک به اقشار آسیب پذیر، تسهیل دسترسی به منابع مالی بخصوص برای کسب و کارهای کوچک و بازگرداندن اقتصاد به مسیر توسعه پایدار را از جمله راهکارهای خود برای دوران پساکرونا اعلام کرد.
بنا به این گزارش سومین نشست شورای هماهنگی اقدامات پسا کرونا منطقه آزاد قشم با حضور رییس هیات مدیره و مدیرعامل و جمعی از معاونان و مدیران سازمان با هدف برنامه ریزی یکپارچه جهت ایجاد فرصت های اقتصادی در دوران پسا کرونا در محل سالن کنفرانس دفتر مرکزی سازمان برگزار شد.