آخرین خبرهااقتصادی

نخستین مزرعه بومی پرورش ماهی در دریا راه‌اندازی می شود

با ساخت نخستین براکت قفس‌های پرورش ماهی در قشم به‌زودی نخستین مزرعه بومی پرورش ماهی در دریا راه‌اندازی می شود.

به گزارش پایگاه خبری ساحل قشم به نقل از مهر، ، پروژه پرورش ماهی در قفس یکی از طرح‌هایی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده و امروز این طرح در قشم با ۶۰ درصد پیشروی در حال اجرا است. این پروژه تاثیر زیادی در توسعه شهرهای کمتر برخوردار ساحلی و کاهش خروج ارز از کشور دارد.

این پروژه توسط شرکتی دانش‌بنیان در حال اجرا است. ساخت براکت‌های سه کاناله تزریقی آن با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی شده است و مرحله ساخت دریاچه پرورش ماهی در قفس در قشم هم ۶۰ درصد پیشرفت داشته و به مرحله مونتاژ رسیده است.

این طرح که قرار است به توسعه شهرهای کمتر برخوردار ساحلی بیانجامد تاکنون توانسته بخش کوچکی از نیاز به اشتغالزایی در این شهرها را تامین کند. در بخش فنی و مهندسی ۵ نفر و در دیگر بخش های مورد نظر حدود ۱۶ نفر مشغول به کار هستند. با راه‌اندازی کامل آن این طرح، آینده خوب و اقتصادی برای این شهرها رقم خواهد زد.

طرح تولید بومی براکت سه کاناله تزریقی قفس‌های پرورش ماهی این پروژه چندی پیش رونمایی شده است.

به گفته نادرقلی ابراهیمی دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ساخت نخستین براکت قفس‌های پرورش ماهی محقق شده است و به‌زودی راه‌اندازی نخستین مزرعه بومی پرورش ماهی در دریا را خواهیم داشت. اتفاقی که به توسعه فناوری پرورش ماهی در دریا و تامین پروتئین مورد نیاز کشور کمک موثری می‌کند.

وی ادامه داد: پرورش ماهی در دریا به‌عنوان یکی از روش‌های نوین آبزی‌پروری و تولید پروتئین در دهه‌های اخیر بسیار مورد توجه قرارگرفته است.

به گفته مشاور معاون علمی و فناوری در امور آب، این روش به دلیل استفاده از منابع دریا برای تصفیه آب، اکسیژن‌رسانی، کنترل دما و تأمین بخشی از غذای موردنیاز آبزیان ازنظر سرمایه‌گذاری، تراکم تولید و کیفیت محصول مقرون‌به‌صرفه است.

راه‌اندازی پروژه ابتدای سال ۱۴۰۰

پرهام نوروزی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان هم درباره این پروژه گفت: این طرح در کنار تامین نیاز داخلی، از خروج ارز از کشور پیشگیری می‌کند. زیرا ماهی‌های پرورش یافته در قفس جزء گران‌ترین ماهی‌ها در دنیا هستند.

وی افزود: در حال حاضر این طرح در قشم تا ۶۰ درصد پیشرفت داشته و تا ابتدای سال آینده راه‌اندازی می‌شود. اجرای پروژه ما به تامین امنیت غذایی که یک طرح کلان ملی است منجر خواهد شد.

به گفته نوروزی، پرورش ماهی در قفس توسعه مناطق ساحلی را هم میسر می‌کند. توسعه اقتصادی این مناطق به دلیل محرومیت‌هایی که دارند یک ضرورت است.

این فعال فناور ادامه داد: استفاده از این روش، میزان مصرف آب شیرین برای تولید پروتئین را به صفر می‌رساند. این موضوع در شرایط کم‌آبی کشور بسیار مهم و حیاتی است.

نوروزی اظهار داشت: تولید انبوه ماهی در قفس، یک رهاورد فناورانه است که زیست‌بوم فناوری و نوآوری برای کشور به ارمغان آورد. این رهاورد با تکیه بر دانش بومی بدون استفاده از منابع محدود آب کشور محقق شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا